недела, 29. ноември 2020. Вести денес: 90
home Занимливости

Одговорот е „Александар Велики“, но погледнете го прашањето! (ВИДЕО)

Одговорот е „Александар Велики“, но погледнете го прашањето! (ВИДЕО)

Во британско детско квиз шоу, кое било неодамна било прикажувано во Швајцарија, се поставува и ова прашање.

Одговорот е „Александар Велики“, но прашањето гласи:

„Како се викал македонскиот крал и лидер на Грците“?

Коронавирус