понеделник, 30. март 2020. Вести денес: 50
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Занимливости

Одберете ја вашата омилена карта и добијте ја вашата среќна порака

Одберете ја вашата омилена карта и добијте ја вашата среќна порака

Погледнете ги трите карти и одберете ја онаа која највеќе ви се допаѓа, онаа со која некако највеќе се поврзувате. Следете го чувството околу тоа која карта да ја одберете, затоа што таа карта ви носи многу важна животна порака.

Карта број 1: Трпение

Оваа карта ви кажува дека животот е совршен и дека постојат три доблести поради кои се остваруваат целите и соништата: упорност, позитивност и трпение. Секојдневно се појавуваат стотини ситуации, некои се добри, а некои ја тестираат вашата сила и желба за напредок. Но, важно е да запомните дека секоја ситуација која се случува во вашиот живот, ве подготвува за моментот кој допрво следува. Затоа, не дозволувајте одредена ситуација да го одредува вашиот став, туку вашиот став и храброст нека го диктираат развојот на секоја ситуација. Бидете трпеливи- наскоро ќе го вкусите плодот на вашите напори и труд.

Карта 2: Ова е вашето време

Оваа порака доаѓа во вашиот живот за да ви каже дека ова е вашето време: време да си дозволите себеси да бидете среќни, да дозволите просперитет, радост, љубов и добри работи во вашиот живот. Универзумот секогаш ни го дава она за кое цврсто веруваме дека го заслужуваме, такашто денешната порака која треба да ја запомните е дека сте прекрасни и дека заслужувате само добри работи во вашиот живот и така сите тие добри работи ќе почнат да стануваат реалност. Запомнете дека мала промена во вашиот систем на верувања може да го трансформира Универзумот. Затоа денес раширете ги рацете и прогласете го ова време за ваше време, кажете дека во вашиот живот постои само место за љубов, љубезност и напредок.

Карта 3: Сила

Оваа порака доаѓа во вашиот живот за да ви каже да верувате во себе, затоа што вербата е сила на природата. Кога работите ќе станат тешки, важно е да запомните дека вашата волја е силна, дека имате големи цели и дека луѓето кои ги сакате се ваша мотивација. Онаму каде што има верба, волја и желба, секогаш се случуваат чуда. Ако нешто навистина посакувате и ако верувате во себе, тогаш сигурно ќе успеете да го пронајдете патот кон успехот. Сила, сила и уште повеќе сила ви е она што ви е потребно за да летнете кон височините.