вторник, 2. јуни 2020. Вести денес: 110
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Занимливости

Никогаш не пишува прв, но секогаш одговара! Што значи тоа?

Никогаш не пишува прв, но секогаш одговара! Што значи тоа?

Тоа е многу непријатна ситуација – кога момчето никогаш не пишува прво, но секогаш со задоволство одговара на вашите пораки. Зошто го прави тоа?

Еве ги можните причини!

Тој не е сигурен во вашите чувства

Мажите се многу внимателни со своето срце, особено ако претходно им било скршено. Можеби му влевате страв: тој не е сигурен дека би можеле да му верувате. Не е сигурен во вашите сочувства кон него, затоа одговара само кога вие му пишувате. Само во овој случај тој е сигурен дека сакате да разговарате.

Премногу луѓе му пишуваат

Може да има уште 20 луѓе со кои тој комуницира на „чет“, па едвај има време да одговори на сите и затоа никогаш не го започнува разговорот прв.

Тој не сака да ве навреди

Всушност, тој не сака никаква врска со вас – дури ни допишување. Но, тој, исто така, не сака ниту да ве навреди – затоа трпеливо и учтиво реагира. Ова е еден од знаците кои укажуваат на човек кој изгубил интерес. Наидовте на господин, кој е засрамен да ѝ пише на една дама: „Остави ме на мира, те молам“.

Тој сака да држи дистанца

Можеби има друга девојка во срцето. Можеби тој сè уште не одлучил што сака. Во секој случај, тој не сака да избрзува, туку им дозволува на нештата да имаат свој тек.

Не сака ништо да промени

Му одговара форматот на врската што ја имате. Тој има девојка (вие) која презема иницијатива и му пружа внимание. Многу му е убаво. Зошто би променил нешто?

Не му се допаѓате толку многу

Му се допаѓате, интересно и пријатно му е да комуницира со вас. Но, не доволно за сам да започне разговор. Затоа, едноставно само учтиво одговара на вашите пораки.

Тој е само срамежлив

Сè уште има срамежливи момчиња кои се плашат да покажат иницијатива.

извор: кафепауза

Коронавирус