четврток, 22. јули 2021. Вести денес: 204
home Занимливости

Неверојатно! – Змија која има интересен трик за да се спаси од опасност (ВИДЕО)

Неверојатно! – Змија која има интересен трик за да се спаси од опасност (ВИДЕО)

Научниците не можат да докажат како оваа змија го научила овој генијален трик за да се заштити од било каква закана. Таа наместо да напаѓа, глуми дека е мртва како што прават и други животни. Таа е „Источната зомби змија“.

Природата има чудни примероци на флора и фауна, а оваа змија е дел од нив. Ја нарекуваат „зомби змија“, живее во Северна Америка, а официјаленo се нарекува  „Eastern hognose snake“.

Кога е во опасност, за разлика од поголемиот дел змии, не напаѓа, туку се прави дека е мртва.

Коронавирус