понеделник, 21. ноември 2022. Вести денес: 64
home Занимливости

Неверојатно, а точно – проверете: Телефонскиот број “ги издава“ вашите години

Неверојатно, а точно – проверете: Телефонскиот број “ги издава“ вашите години

Интересна игра со неверојатен резултат. Според вашиот телефонски број може да се дознае вашата возраст!

1) Напишете ја последната цифра од вашиот телефонскиот број.

2 ) Тој број помножете го со 2.

3 ) Потоа додадете 5.

4) Резултатот помножете го со 50.

5 ) Додадете + 1764.

6 ) Од резултатот одземете ја вашата година на раѓање.

Сега добивате троцифрен број. Првата цифра е последната бројка од твојот мобилен телефон . Другите две бројки ја покажуваат вашата возраст.

Коронавирус