сабота, 19. ноември 2022. Вести денес: 37
home Занимливости

Неверојатна снимка од зоолошка градина: Пајчето не можело да излезе од базенот, а потоа дошла помошта од џиновите

Неверојатна снимка од зоолошка градина: Пајчето не можело да излезе од базенот, а потоа дошла помошта од џиновите

Животните често знаат да изненадат со своето однесување.

Многу се зборува за тоа како домашните миленици ги спасиле своите сопственици од страшни ситуации, но секогаш од почеток не изненадуваат таквите сведоштва.

Можеби и поинтересни се приказните во кои животните си помагаат едни на други, посебно кога станува збор за сосема различни видови.

Едно мало пајче од зоолошка градина се нашло во проблем бидејќи не можело да излезе од вода и да дојде до својата мајка. Два нилски коњи, кои биле во базенот и слушнале како пајчето испушта панични звуци, сосема неочекувано решиле да му помогнат.

Тие на крајот се обиделе пајчето да го истуркаат на копното, но тоа било толку преплашено, што целото време бегало. И покрај тоа, нилските коњи не се откажувале, и на крајот нивната упорност се исплатела, а пајчето излегло од базенот.

Коронавирус