вторник, 21. март 2023. Вести денес: 6
home Занимливости

Нема да ви се верува: Забележан чуден природен феномен (ВИДЕО)

Нема да ви се верува: Забележан чуден природен феномен (ВИДЕО)

Во австралиските пустелии, случаен минувач забележал еден редок момент, кога стотина гасеници направиле „вовче” со цел полесно, „во редица“ да ја минат својата рута.

Човекот прво помислил оти тоа е змиска кожичка. Кога се приближил, ја забележал совршената формација составена од инсектите.

Како дисциплинирани војници, сите гасеници ја следеле водечката во чекор.

Мисијата била успешна – тие го минале патот безбедно и за многу кусо време.

loading...