понеделник, 21. септември 2020. Вести денес: 0
home Занимливости

National Geographic ги истражува двете страни: Дали Земјата е рамна?

National Geographic ги истражува двете страни: Дали Земјата е рамна?

Древните Грци заклучиле дека Земјата е тркалезна, сознание што научниците го потврдуваат до ден-денес. Сепак, движењето што ја застапува теоријата дека Земјата е рамна станува сѐ побројно.

Кога ќе слушнете дека има луѓе кои мислат дека Земјата е рамна, обично помислувате дека се работи за постари личности, а ако се млади, дека се необразовани или неинформирани. Но, едно најново истражување покажа дека дури 66% од милениумците во САД веруваат дека Земјата е рамна. Сѐ повеќе млади Американци од 18 до 24 години веруваат дека Земјата е рамна плоча, и тоа дури 4% од нив.

National Geographic реши да ги сослуша и презентира ставовите и на двете страни. Ова се нивните заклучоци.

 

Коронавирус