петок, 5. август 2022. Вести денес: 189
home Занимливости

Натажен човек се изненади од гестот на мајмун

Натажен човек се изненади од гестот на мајмун

Кучето се смета за најдобар пријател на човекот, но најдовме доказ дека и други животни можат да ги почувствуваат нашите емоции. Во виралното видео кое е прегледано повеќе од три милиони пати, мајмун покажува емпатија кон видно растревожен човек.

Човек со маска на лицето седи покрај мајмун. Во еден момент почнува да плаче, иако околностите се непознати. Мајмунот потоа го тапка по грбот и му сигнализира да се наведне над нозе за да продолжи да го теши. Човекот го послуша.

„Сè што ми треба е мајмун“, коментира еден корисник на „Тик-ток“.

„Мајмун има повеќе човечност во него од некои луѓе“, додаде друг.

Коронавирус