вторник, 18. јануари 2022. Вести денес: 111
home Занимливости

Напуштена мачка молела за помош: Кога ја здогледале ветеринарите не можеле да си поверуваат на сопствените очите (ФОТО)

Напуштена мачка молела за помош: Кога ја здогледале ветеринарите не можеле да си поверуваат на сопствените очите (ФОТО)

озрасна домашна мачка која била напуштена од својот сопственик, во неверојатна состојба била пронајдена од службата за заштита на животни во Питсбург, Пенсилванија откако ја слушнале како мјаука скоро неподвижна. Таа на себе имала заплеткани влакна кои тежеле повеќе од еден килограм.

Ветиринарите изјавиле дека нејзиното крзно било редовно одржувано и четкано, па откако била напуштена не можела да самата да го постигне истото и се довела во ваква состојба.

Кога фотографијата била објавена на социјалните мрежи, многумина помислиле дека станува збор за фото – монтажа, но сепак, од ветеринаниот центар потврдиле дека случајот бил вистински. За среќа, се’ се завршило добро за оваа мачка, која освен проблемите со крзното, немала други посериозни здравствени проблеми.

Коронавирус