петок, 30. септември 2022. Вести денес: 51
home Занимливости

На полицајци им било чудно зошто само дел од кровот е под снег: Кога влегле имало што да видат и останале во шок (ФОТО)

На полицајци им било чудно зошто само дел од кровот е под снег: Кога влегле имало што да видат и останале во шок (ФОТО)

Прво забележале соседите. Им било многу чудно што само еден дел од кровот не е под снег. Кога полицијата влегла внатре открила плантажа со марихуана, сите биле шокирани.

Иако конзумирањето на марихуана во оваа земја е легализирано, одгледувањето подлежи на строги правила и закони.

Едно лице не смее да одгледува повеќе од 5 стебла. Во овој случај полицијата пронашла цел хангар кој бил засаден со оваа опојна билка.

Тоа било и причината поради која овој дел од кровот не бил под снег.

За одгледување на канабис, температурата мора да биде прилично висока. Всушност, идеалната е околу 30 степени целзиусови. Просторот бил толку топол, па снегот се топел на кровот.

Полицијата после откривањето на хангарот и апсењето на престапниците, ги замолила граѓаните да го пријават секој ваков кров.

Коронавирус