понеделник, 10. мај 2021. Вести денес: 0
home Занимливости

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Оваа земја прва воведе осумчасовно работно време

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Оваа земја прва воведе осумчасовно работно време

На денешен ден во 1856 година Австралија е првата земја во светот која вовела осумчасовно работно време.

Австралиски каменорезбачи покренале акција за да го обезбедат стандардот на осумчасовно работно време.

Нивниот подвиг се проширил низ светот, а работниот ден од осум часа стана официјално работно време во повеќето земји на светот.

Коронавирус