среда, 18. мај 2022. Вести денес: 102
home Занимливости

Мрачните тајни на водачот на Третиот Рајх: Имал само еден тестис, прв ја патентирал секс куклата, а тоа не е најлошото

Колку и да знаеме за Адолф Хитлер, некои работи се бизарни, па се скриени од јавноста.
Мрачните тајни на водачот на Третиот Рајх: Имал само еден тестис, прв ја патентирал секс куклата, а тоа не е најлошото

Контроверзниот лик кој се смета за најголем негативец во историјата на човештвото е многу покомплексен отколку што се смета.

Адолф Хитлер, роден Австриец, е германски водач кој стана симбол на злото во Втората светска војна, кој ја покори Европа и почна „чистење“ на континентот од Евреите. Меѓутоа, колку и да знаеме за него, некои работи се бизарни, па се скриени од јавноста.

1.Бил заљубен во Еврејка

И не само тоа, туку неговата прва љубов била Еврејка. Нејзиното име било Стефани Исак, а она не знаела дека тој има чувства кон неа. Во младоста бил многу срамежлив и никогаш не и признал што чувствува кон неа, но имал бројни фантазии, за кои зборува подоцна, а и напишал и посветил многу љубовни песни, како од љубовта кон една Еврејка преминал на омраза на целиот народ, тешко е да се сфати.

2.Имал само еден тестис

Многумина веруваат дека поради тој „дефект“ стекнал комплекс на пониска вредност, а тестисот го изгубил борејќи се за Германија во текот на Првата светска војна. Повреден бил во текот на битката на Сома во 1916 година, а лекарот му го отстранил тестисот за да му го спаси животот.

3.Свештеник му го спасил животот

Кога имал само четири години, Хитлер од давење го спасил едно момче. Тој скокнал во замрзнатата вода и му го спасил животот. Подоцна, тој станал свештеник и доживотно жалел поради спасувањето на нацистичкиот водач.

4.Никогаш не влегол во концетрационен логор

Секогаш се држел подалеку од валканите работи и никогаш не бил во логорите. Наредбите ги издавал тивко и никогаш не оставал пишани траги со налози за убивање и геноцид.

5.Од сигурна смрт го спасил Британец.

Еден британски војник за време на Првата светска војна го спасил Хитлер иако имал наредба да го убие. Хитлер подоцна нашол новинарски текст за војникот Хенри, го препознал и го сочувал во својата архива.

6.Не можел да поднесе насилство кон животните

Хитлер строго забранувал насилство врз животните, па во склад со тоа го ограничил ловот и тестирањето лекови на нив. Животните ги заменил со Евреите, а со закон забранил мачење на недолжни животни.

7.Прв ја патентирал секс куклата на дување

Барал од своите инженери да му направат нешто од тој тип, бидејќи неговите војници често добивале сифилис од проститутките.

8.Номиниран е за Нобелова награда за мир

Тоа дефинитивно не е нешто со Нобел треба да се гордее, но навистина се случило. Имено, го номинирал шведскиот парламентарец Брант во 1939 година. Тој бил посветен на анти-фашизмот и со номинацијата сакал да рекламира своевидна пародија. Сепак, неговата шега баш и не и се допаднала на јавноста.

Коронавирус