понеделник, 25. октомври 2021. Вести денес: 192
home Занимливости

Можете ли да ја пронајдете рибата меѓу овие октоподи? Загатка која ги полуде корисниците на социјалните мрежи

Можете ли да ја пронајдете рибата меѓу овие октоподи? Загатка која ги полуде корисниците на социјалните мрежи

Рекордот е 14 секунди – обидете се да го срушите!

Од време на време, унгарскиот уметник Ѓерѓели Дудас објавува загатки околу кои „се кршат копја“ на Интернет. Се чини дека е лесно да се најде симболот што го криеше Дудас, но кога ќе започнете да го барате, сфаќате дека не е толку едноставно.

Овој пат, славниот уметник вметна „натрапник“ – риба – меѓу октоподите.

Можете ли да ја најдете на илустрацијата?

Да ви помогнеме – рибата е на десната страна на илустрацијата.

Ако не сте ја забележале ниту сега, видете го решението подолу.

Локални избори 2021