петок, 29. јули 2022. Вести денес: 20
home Занимливости

Многу сонуваат за живот на Бахамите – сега се појави идеална работа за нив, од платата ќе ви се заврти во умот

Многу сонуваат за живот на Бахамите – сега се појави идеална работа за нив, од платата ќе ви се заврти во умот

Животот на егзотичен остров е обезбеден како вистинска можност за оние кои сакаат големи промени, но работата е што тука треба и да се работи, бидејќи богаташи од САД бараат пар што ќе управува со нивното домаќинство во рајот на Бахамите.

Богато семејство од Флорида бара пар за одржување на куќата на приватен остров на Бахамите, пренесува Метро.

Тие бараат двојка која веќе има претходно искуство со одржување и управување со домаќинство.

Покрај приватниот остров, семејството поседува и имот во Неапол, Флорида, кој исто така се занимава со бизнис, а патувањето од една до друга резиденција го опфаќа и семејството.

Парот што ќе ја добие оваа работа ќе добие годишна плата до 120.000 американски долари, се вели во огласот.

Покрај платата, ова богато семејство на своите вработени им нуди и платено сместување и целосно здравствено осигурување.

Работи само во работните денови, така што новите вработени ќе имаат многу можности да ги истражат привлечностите на Бахамите.

Дневните денови се минуваат во одржување на четири домови на приватен остров и семејни имоти во Флорида.

– Ова е навистина единствена можност. Толку многу што клиентите на шега ни рекоа дека самите ќе аплицираат за позицијата ако можат – рече Луси Челинџер, шеф на агенцијата за вработување Polo & Tweed.

– Преплавени сме со барања од моментот кога го објавивме огласот на нашата веб-страница. Сè уште не сме составиле список на потенцијални кандидати, затоа ги покануваме сите заинтересирани парови да ни ги испратат своите биографии – рече Челинџер.

Покрај фактот дека оваа работа бара вистинска работа, единствениот дополнителен улов е дека потенцијалните работници мора да имаат дозвола за работа во САД.

Коронавирус