четврток, 14. ноември 2019. Вести денес: 162
home Занимливости

Многу корисници едвај го дочекаа: Емотикон за „мал машки полов орган”

Многу корисници едвај го дочекаа: Емотикон за „мал машки полов орган”

Корисниците на социјалните мрежи се воодушевени од новиот сет на емотикони, кои наскоро ќе пристигнат и кај нас. Меѓу новите 230 икони, со кои ќе можеме да се изразиме, е и рака која покажува дека е нешто мало, која корисниците на социјалите мрежи веднаш ја нарекоа „емотикон за мал машки полов орган”.

„Конечно емотикон за мал машки полов орган”, „конечно емотикон кој точно го опишува мојот поранешен”, се некои од коментарите на Твитер.

Организацијата која ги креираше емотиконите, Уникод Конзорциум, вели дека сакал да ги вклучи лицата со посебни потреби и инвалидност, додавајќи симболи за инвалидска количка, знаковен јазик, слушни помагала…