понеделник, 30. ноември 2020. Вести денес: 155
home Занимливости

Многу е корисна: Секоја правосмукалка има ваквa дупкa на цевката, откриено за што служат

Многу е корисна: Секоја правосмукалка има ваквa дупкa на цевката, откриено за што служат

Предметите кои секојдневно ги користиме често имаат функции кои уште повеќе ни ја олеснуваат работата со нив.

Сепак тие функии остануваат неискористени, бидејќи не знаеме за нив. Една од нив е функцијата на дупчињата кои се наоѓаат на цевката на правосмукалката.

Имено, тие се наменети за намалување на силата на правосмукалката. Тоа е погодно кога на пример, ги чистите завесите.

Исто така ќе биде од помош ако се заглави нешто во цевката. Со отворањето на овој отворр брзо ја намалувате силата на правосмукалката и ја заштитувате од прегревање.

Коронавирус