среда, 18. мај 2022. Вести денес: 192
home Занимливости

Мислите дека сте паметни – обидете се да го решите тестот од Харвард направен во 1869 година

Мислите дека сте паметни – обидете се да го решите тестот од Харвард направен во 1869 година

Порверете ја својата интелигенција и логика! Обидете се да го решите овој тест, па искрено кажете – дали сте доволно паметни за да се запишете на Харвард?

Еден човек купил часовник, синџир и медал за 216 долари. Часовникот и медалот заедно чинат три пати повеќе од синџирот. Синџирот и медалот заедно чинеле половина од часовникот. Која е цената на секој предмет?

Размислете добро, пред да го погледнете видеото на кое е прикажано како да дојдете до решението.

Часовникот чини 144 долари, синџирот 54, а медалот 18 долари.

Коронавирус