понеделник, 30. ноември 2020. Вести денес: 23
home Занимливости

Компанија нуди 130.000 долари за оној кој на робот „би му дал” лице

Компанија нуди 130.000 долари за оној кој на робот „би му дал” лице

Британската компанија за помош при иновации со седиште во Лондон – Геомик објави соработка со фирма за производство на роботи во рамки на проектот во којшто се бараат кандидати – мажи и жени, кои „би го подариле“ своето лице на роботите. Победникот ќе добие 130.000 долари.

Според извори во Геомик, на овој проект се работи веќе пет години, а добиле и голема финансиска поддршка од инвеститори. За изборот на ликот победник, ќе има посебен тим, кои меѓу другото, ќе ги контактираат кандидатите и ќе им објаснат за каков точно проект се работи.

Дизајнерите од двете компании ги собираат пријавите на нивната и-мејл адреса: [email protected].

Другата компанија сè уште не сака да го открие својот назив, но најави повеќе детали наскоро.

Коронавирус