понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 152
home Занимливости

Биткоинот продолжува да расте

Биткоинот продолжува да расте

Биткоинот постигна нов свеж историски рекорд од 24.000 американски долари. Според податоците за трејдање, продавачите се подготвени за 24.000 американски долари, со тоа што областа сега формира психолошка бариера под напад на бикови.

Трендот продолжува веќе неколку недели, а вреди да се напомене дека растот на цената се случува за време на викендите, наместо строго во текот на неделата.

Во саботата, во меѓувреме, Ван де Поп повика на претпазливост, тврдејќи дека според одредени анализи вредноста на биткоинот се движи околу 18.500 долари.

“Таквите вертикални растови не се одржливи долго време. Така, во одреден момент ќе се појави корекција. Сепак, тоа ќе се случи кога биткоинот ќе постигне околу 30.000 долари, а потоа ќе има корекција од 30%”, сумираше тој.

Коронавирус