среда, 22. јуни 2022. Вести денес: 164
АКТУЕЛНО

Падна владата во Бугарија, Кирил Петков повеќе не е премиер

home Занимливости

Колку време ви е потребно да ги забележите скиите на оваа илустрација: Рекордот е 28 секунди

Колку време ви е потребно да ги забележите скиите на оваа илустрација: Рекордот е 28 секунди

Фокусирајте се на илустрацијата пред вас

Криенки, загатки и оптички илузии се одличен повод за забава, но и за вежбање перцепција, фокус и концентрација.

Затоа ви подготвивме интересна криенка. Имено, на илустрацијата се прикажани плажа, море, многу лежалки и чадори за сонце, но и еден „натрапник“.

Според авторите, на илустрацијата е скриен еден пар скии, а моменталниот рекорд за пронаоѓање на скриениот предмет е 28 секунди.

Можете ли да го срушите?

Ако сè уште не можете да ги најдете скиите, ќе ви кажеме дека се во долниот лев агол на илустрацијата.

Ако сеуште не ги забележавте, погледнете го решението подолу.

Коронавирус