петок, 19. април 2019. Вести денес: 121
Во живо

Митинг на ВМРО-ДПМНЕ во Штип во 20:30 часот

home Занимливости

Колку триаголници гледате на фотографијата: Ако изброите точно, вие сте натпросечно интелигентни (ФОТО)

Колку триаголници гледате на фотографијата: Ако изброите точно, вие сте натпросечно интелигентни (ФОТО)

На прв поглед делува едноставно дека може да ги пронајдете сите триаголници кои се кријат на оваа фотографија.

Ако успеете да ги пронајдете баш сите, ќе можете да се пофалите дека вашето IQ е над 120.

Добро погледнете ја сликата и обидете се да пронајдете што е можно повеќе.

Одговорот ви го пренесуваме подолу, но не ѕиркајте пред да пробате да изброите сами.

Создавачите на оваа загатка велат дека има 24 триаголници, а доколку сте откриле повеќе од 18 можете да се сметате за натпросечни интелигентни.

Одговорот е следен: