среда, 27. јануари 2021. Вести денес: 15
home Занимливости

Кој да му каже на овој верен пес дека газдата никогаш нема да се врати?

Кој да му каже на овој верен пес дека газдата никогаш нема да се врати?

Две и пол години овој пес го чека газдата на местото каде што се разделиле, кога газдата за минал во Белград на лекување и веќе никогаш не се вратил. Кутрото куче останало крај патот, на селската автобуска станица во селото Влахиња кај крушевац, иако многумина сакале да му помогнат и да го вдомат. Тоа секогаш бега и се враќа на болното место.

Во меѓувреме, од Белград стигнал абер дека газдата полинал.

Жители на околните села му изградиле куќичка, редовно го посетуваат и го хранат, ќе си поиграат со него, но тиј сите ги ипраќа и останува да го чека газдата.

Се ппретпоставува дека е дресиран пес, кој чувал овци, крави или живина.

Коронавирус