петок, 26. ноември 2021. Вести денес: 152
home Занимливости

Ќе се шлогирате кога ќе го слушнете ова име – мајка сакала да му даде „кул“ име на детето, а сега сите и се смеат

Ќе се шлогирате кога ќе го слушнете ова име – мајка сакала да му даде „кул“ име на детето, а сега сите и се смеат

Една жена открила како нејзината сестра му дала име на своето дете – и сите се шокирани !

Бирањето име за бебе е задача на која родителите сериозно и се посветуваат затоа што сепак треба да се има на ум дека одбраното име ќе го прати детето цел живот.

И додека порано биле популарни некои поедноставни и традиционални имиња, како кај нас така и ширум низ светот, сведоци сме дека тоа со текот на години е променето и многу родители сега сакаат „тренди“ име. Некои одлучуваат да му дадат на детето потполно „ново“ име со желба да биде што пооргинално, но тоа не е секогаш паметно.

Доказ за тоа е и една жена која се пожалила на својата сестра бидејќи на своето дете му дала необично име. Во текот на целата бременост не сакала да открие како ќе и се вика детето, а потоа соопштила дека детето ќе се вика – Кул.

– Сестра ми го криеше името на детето низ целата бременост и едвај чекав да слушнам за кое име се одлучила. Мојата сестра и нејзиниот сопруг се доста сериозни, така да не очекував вакво лудо име, изјавила таа.

Таа додала дека на почетокот мислела дека нејзината сестра се шегува со неа.

Коронавирус