сабота, 28. ноември 2020. Вести денес: 101
home Занимливости

Ќе се изненадите кога ќе дознаете колку минути трае најкраткиот меѓународен лет

Ќе се изненадите кога ќе дознаете колку минути трае најкраткиот меѓународен лет

Авио-линијата на „Аруба ерлајнс“  ги поврзува карипскиот остров Аруба и градот Пунто Фихо на северот од Венецуела. Овој лет трае само 8 минути и веќе е прогласен за најкраток во меѓународниот сообраќај.

“Аруба ерлајнс” за оваа кратка линија го избра авионот „Бомбардиер ЦРЈ200“, а најевтината карта чини околу 200 долари.

Пред повеќе од една година, беше згасната досегашната најкратка  авио-линија, помеѓу Алтернхајн во Швајцарија и Фридрихшафен во јужна Германија поради слаб интерес од патниците.

Коронавирус