четврток, 2. февруари 2023. Вести денес: 83
home Занимливости

Килограмите и годините не им претставуваат пречка: Девојче од Индија има најдобра пријателка слоница (ВИДЕО)

Килограмите и годините не им претставуваат пречка: Девојче од Индија има најдобра пријателка слоница (ВИДЕО)

Постара е од неа 33 години, потешка 3.490 килограми, но девојчето и слоницата и покрај тоа се најдобри пријателки.

Оваа индиско семејство живее од слонови. Тие им се истренирани за работа, но и за религиски церемонии. Махут- тренер на слоновите, е традиционална машка професија, а малите деца им приоѓаат на животните уште од рана возраст, но не како ова девојче.

Родителите кажуваат дека не знаеле како слоницата Ума Кути ќе реагира на неа. Претходно не и дозволувале на се приближи на ниедно бебе, но малата Бама била упорна. По неколку дена одлучиле да ги запознаат. Се родила љубов на прв поглед.