четврток, 26. ноември 2020. Вести денес: 96
home Занимливости

Кесичката со чипс никогаш не е полна- не се работи за измама има добра причина за тоа

Кесичката со чипс никогаш не е полна- не се работи за измама има добра причина за тоа

Кога е чипсот во прашање, многу често се шегуваме дека купуваме кеса полна со воздух, во која има сосема малку чипс. Но, која е причината за тоа?

Одговорот е дека не е чипсот малку, туку кесата е голема, а полна е со воздух бидејќи на тој начин се заштитува чипсот од оштетување. При транспорт се случува доставувачите да не внимаваат како ги пренесуваат намирниците, па ако не е полна со воздух кесичката, многу е веројатно дека ќе добиете ронки со вкус на чипс.

Но тоа не е сè. Всушност, кесите чипс не се полнат со обичен воздух, туку со разреден азотен гас, кој помага во одржување на свежината на чипсот. Се работи за гас кој е сосема безбеден при производството на храна.

Коронавирус