вторник, 30. ноември 2021. Вести денес: 110
home Занимливости

Како се справуваат луѓето со мечките во Канада, а како во Финска?

Како се справуваат луѓето со мечките во Канада, а како во Финска?

Дивите мечки се релативно срамежливи животни и немаат желба за интеракција со луѓето. Но, во одредени области густо населени со мечки луѓето понекогаш имаат шанса за средба со нив.

Корисниците на Tumblr пронајдоа два начини на кои луѓето реагираат на мечки, едното видео е реакција на луѓе во Канада, а другата реакција е снимена во Финска.

Има разлика во Финска:

Најнови вести

Коронавирус