четврток, 2. февруари 2023. Вести денес: 0
home Занимливости

Како најбрзо да стекнете големо богатство?

Како најбрзо да стекнете големо богатство?

Некои луѓе се родени во богати семејства, а други го создаваат богатството. Еве ви некои примери за тоа како да се збогатите.

На секое семејство му е потребна инвестиција, која нема брзо да се претвори во пари, за да и парите не се потрошат многу брзо.

Размислете за вложување во недвижнини на локации кои не се многу атрактивни. Со малку вложувања и реновирања може да направите нешто профитабилно.

Вашето богатство претворете го во работа. Работата може да ви донесе трајно богатство и пари, за разлика од инвестирање во недвижнини. Во работата целото семејство ќе го вложи своето знаење и вештини.

Сите сакаат да заработат пари на полесен начин, но вие работете повеќе макар биле тоа и 12 часа дневно. Со толку поминато време на работа ќе имате 50% повеќе завршена работа и 10.000 часа поминати повеќе во канцеларија, што значи и повеќе искуство. Луѓето со повеќе искуство вредат повеќе.

Како опција можете да се преселите во држава со пониски даночни стапки.