понеделник, 25. јануари 2021. Вести денес: 18
home Занимливости

Јутуб на „округло“ ќе ги пресметува посетите

Јутуб на „округло“ ќе ги пресметува посетите

Јутјуб од август ќе ги смени бројчаниците кои укажуваат на бројот на потписници на каналите и наместо точниот ќе дава приближен број, соопштува блогот на видео сервисот.

На пример, ако некој канал има 4227 потписници, бројчаникот ќе покажува „4.2 илјади”. Ако каналот има 51 389 231 потписници, бројчаникот ќе покажува „51 милион”, се додека бројот на потписници не достигне 52 000 000. Притоа, сопствениците на каналите ќе имаат увид во точниот број потписници.

-Знаеме дека бројот на потписници е исклучително важен како за креаторите на каналите така и за нивните гледачи, затоа сакаме да ги најавиме сите промени однапред, се вели во блогот на Јутјуб.

Повеќе детали за промените ќе има во август, додаваат од видео сервисот

Коронавирус