петок, 7. октомври 2022. Вести денес: 17
home Занимливости

Јапонскиот тест ги открива длабоките тајни на потсвеста

Јапонскиот тест ги открива длабоките тајни на потсвеста

Човечката потсвест е чудесна работа, но недоволно истражена. Психолошките тестови им помагаат на луѓето да научат повеќе за себе.

Јапонскиот тест ги открива длабоките тајни на вашата потсвест и ќе откриете нешто што не сте го знаеле за вашата личност.

Си замислувате според упатствата и ја вклучувате имагинацијата, одговорате спонтано, запишете го првото нешто што ќе ви падне на ум и конечно прочитајте што вели секој ваш избор на ова замислено патување за вас.

– Замислете си дека шетате во шума со личност по ваш избор. Која е таа личност со која се дружите?

– По некое време сретнувате животно. Кое животно е тоа? Каков однос имате со неа?

– Продолжувате да шетате низ шумата, сè подлабоко навлегувате во неа. Доаѓате до расчистување и таму е напуштен лавиринт. Која е големината? Колку се високи ѕидовите на лавиринтот?

– Одлучувате да влезете во лавиринтот, но лицето што е со вас ве советува да не влегувате. Сепак, влегувате сами. Во центарот на лавиринтот наоѓате чаша. Од кој материјал е направен? Што ќе правиш со неа?

– На крајот, поминувате низ лавиринтот и стигнувате до излезот. Која од овие изјави најдобро го опишува вашето искуство на шетање низ лавиринт?
1. Ова беше многу лесно. Брзо најдов излез.
2. Ми требаше време да го пребродам тоа, но не беше страшно.
3. Се изгубив и за момент помислив дека никогаш нема да излезам.
4. Лицето со кое шетав ме најде и ми го покажа патот. Инаку можеби сè уште сум внатре.

Дали ги запишавте сите ваши одговори? Сега, прочитајте што тие значат.

– Личноста со која шетате во шумата е најважната личност во вашиот живот.
– Големината на животното со кое сте се сретнале ја претставува вашата перцепција за големината на проблемите со кои се соочувате во животот. И, начинот на кој ја третирате зборува за тоа како ги третирате животните проблеми. Бевте пасивни или избравте да се борите со животното?

– Патеките за ликвидација во лавиринтот го претставуваат патот што ќе го одберете за себе во животот. Кога сме тинејџери, најлесно ни е да се чувствуваме изгубени и збунети … сите тие ќорсокаци и погрешни пресврти. Вашето искуство со лавиринтот зборува за начинот на кој ги паметите годините што ве одведоа во зрелоста.

– Висината на ѕидовите на лавиринтот зборува за висината на вашата амбиција да ги решите предизвиците со кои се соочувате. Низок ѕид сведочи за вашата отворена личност. Луѓето се добредојдени на вашето место во текот на целиот ден. Високите камени ѕидови зборуваат за затворена личност. Сакате да бидете сами и не сакате вашите гости да доаѓаат ненајавени.

– Трајноста на материјалот од кој е направено стаклото ја претставува вашата перцепција за издржливоста на односот со лицето со кое сте дошле во шумата. Ако чашата е пластична, вашата врска трае кратко. Ако стаклото е направено од метал, вашата врска е трајна и може да се потпрете на таа личност. Стаклена чаша зборува за кревкоста на вашата врска.

– Она што го сторивте со чашата, го претставува вашиот став кон личноста со која ја започнавте прошетката. Ако ја оставите, се чувствувате далеку од таа личност. Ако ја понесовте со себе, сакате да бидете блиски со таа личност.

Вашиот избор за тоа како излеговте од лавиринтот:
1. “Ова беше многу лесно. Брзо најдов излез”.
Иако многу луѓе ги гледаат своите тинејџерски години како период на стрес и конфузија, тоа беше забавно за вас. Не ве измачуваше потрагата по душата, ниту ве оптеретуваше притисокот од врсниците. Беше многу забавно за вас. Тоа, сепак, може да значи дека тестот за реалниот живот е пред вас.

2. „Ми требаше време да го пребродам тоа, но не беше страшно“.
Деновите на училиште не беа лесни за вас. Како и повеќето млади луѓе, веројатно сте поминале многу ноќи грижејќи се за љубовта, пријателството и иднината. Тоа искуство ви помогна да станете личноста која сте денес, а лекциите што ги научивте ви помагаат во тешки времиња.

3. „Се изгубив и за момент помислив дека никогаш нема да излезам“.
Иако сите имаа тешка година кога растеа, вашите животни грижи ги доведовте до крајност. Постојано се двоумевте за проблемот и се мачевте со сомнежи. Тоа веројатно му даде линија на сериозност и длабочина на вашиот карактер. Сега е време да се опуштите и да уживате во животот. Ти го заслужи тоа.

4. “Лицето со кое се дружев ме најде и ми го покажа патот. Инаку можеби сè уште бев внатре”.
Причината за задоволство во сегашниот живот лежи во пријателите што сте ги стекнале и односите што сте ги формирале во младоста. Како и сите, и вие имавте грижи, но секогаш имаше некој за вас, кому можевте да му се обратите кога ви беше тешко. Бидете благодарни за среќата што сте ја имале досега. Сега е ред да ја вратите услугата и да им помогнете на другите на кои им е потребна.

Коронавирус