петок, 3. декември 2021. Вести денес: 104
home Занимливости

Изгледа лесно, но не е: Колку ликови можете да најдете на оваа фотографија?

Изгледа лесно, но не е: Колку ликови можете да најдете на оваа фотографија?

Оваа задача можат да ја исполнат само оние кои што имаат „око соколово“, барем така велат оние кои што се обиделе да ги пронајдат сите лица на фотографијата.

Оптичките илузии се интересни за човекот, а воедно се добри и за вежбање на нашиот мозок.

Но, има и онакви луѓе кои што треба да се измачат за да воочат сè она што е потребно на фотографијата.

На следниот цртеж на фотографијата, наизглед се чини дека се прикажани само една сирена и богот Зевс.

Но, доколку погледнете малку подобро, ќе забележите дека фотографијата е исполнета со многу скриени лица и тела.

Ние изброивме вкупно 16 (вклучувајќи ја и сирената и Зевс).

Одговорот го даваме подолу, но прво пребројте сами!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Коронавирус