петок, 27. јануари 2023. Вести денес: 3
home Занимливости

Издржал во кутија со мраз 2,5 часа, и постави нов светски рекорд (ВИДЕО)

Издржал во кутија со мраз 2,5 часа, и постави нов светски рекорд (ВИДЕО)

Австриецот Јозеф Коберл постави нов светски рекорд, издржа во кутија полна со мраз повеќе од 2,5 часа.

Коберт во кутијата издржа 2 часа, 30 минути и 57 секунди. Неговиот претходен рекорд беше околу 2 часа, а овој пат имаше повеќе под 200 килограми мраз во кутијата. Изјави дека се концентрирал на позитивните чувства, и така успеал да ја издржи болката.