четврток, 9. декември 2021. Вести денес: 39
home Занимливости

Истражување: На убавите луѓе им е тешко да бидат среќни во љубовта

Истражување: На убавите луѓе им е тешко да бидат среќни во љубовта

Урбаната легенда вели дека убавите луѓе полесно минуваат низ сè во животот…

Но, се чини дека ним на љубовен план, баш и „не им цветаат рози“.

Истражување на Универзитетот Харвард ги посочува причините зошто оние кои се сметаат за натпросечно убави, потешко остваруваат успешни и долготрајни врски.

Стручните лица појаснуваат дека тоа е така основна причина за тоа е што убавците и убавиците полесно пронаоѓаат партнер и релативно бргу влегуваат во врска.

Но, честопати тоа и кусо трае поради „заканите однадвор”. Односно, тоа значи дека атрактивните луѓе едноставно имаат повеќе избор, па им е тешко да „се смират“ само со една личност.

При спроведувањето на ова истражување, научниците заклучиле дека ист е случајот и кај познатите и кај оние „обичните“ луѓе. Едноставно, поубавите се посклони кон авантури, но неретко се и сами.

Коронавирус