вторник, 18. јануари 2022. Вести денес: 63
home Занимливости

Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години

Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години
Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Холандски пензионер чувствува дека е во одлична психофизичка кондиција и смета дека е дискриминиран на пазарот на труд и во љубовта, поради  што побара по судски пат да му се „отпишат“ 20 години и  да биде сметан дека има 49 наместо 69 години.

– Се чувствувам млад, силен и мускулест и барам тоа законски да ми се признае, бидејќи се чувствувам понижен, изјави пред Судот Емил Рателбенд. Тој образложи дека е личен тренер „специјализиран за развој на самосвет“, а себе се нарекува „млад Бог“.

Пред Судот тој изјави дека неговото барање е еднакво легитимно како и барањата на лицата кои сакаат во докуметите да им пишува „трет пол“.

Коронавирус