четврток, 24. ноември 2022. Вести денес: 170
home Занимливости

Големо откритие на НАСА: На Месечината е пронајдена мрежа на тунели!

Големо откритие на НАСА: На Месечината е пронајдена мрежа на тунели!

Американската вселенска агенција НАСА соопшти дека биле откриени тунели кои што водат длабоко под површината на природниот сателит на Земјата.

Според Американската вселенска агенција, станува збор за голема мрежа на тунели за кои што е проценето дека би можеле да бидат идеални за изградба на нова лунарна база на Месечината.

Станува збор за мрежа на тунели кои што водат длабоко под површината на Месечината и за кои што се претпоставува дека некогаш порано настанале под влијание на лава.

„Со оглед на нивната големина, облик, осветлување и геолошко опкружување, станува збор за добри кандидати за изградба на лунарна база“, изјави лидерот на истражувањето, доктор Пакал Ли.

Американската вселенска агенција НАСА соопшти дека биле откриени тунели кои што водат длабоко под површината на природниот сателит на Земјата.

Според Американската вселенска агенција, станува збор за голема мрежа на тунели за кои што е проценето дека би можеле да бидат идеални за изградба на нова лунарна база на Месечината.

Станува збор за мрежа на тунели кои што водат длабоко под површината на Месечината и за кои што се претпоставува дека некогаш порано настанале под влијание на лава.

„Со оглед на нивната големина, облик, осветлување и геолошко опкружување, станува збор за добри кандидати за изградба на лунарна база“, изјави лидерот на истражувањето, доктор Пакал Ли.

Претседателот на Соединетите Америкаски Држави, Доналд Трамп неодамна нареди НАСА да започне подготовка за испраќање на тим на астронаути на површината на Месечината.

„Нашиот следен чекор би требало да бидат понатамошните детални истражувања, да потврдиме дека овие дупки навистина продолжуваат во тунели и доколку е тоа така, дали содржат и мраз“, заклучи доктор Ли.

Коронавирус