недела, 29. јануари 2023. Вести денес: 47
home Занимливости

Го пронајде своето куче после три години: Кога го викна по име, се случи нешто преубаво (ВИДЕО)

Го пронајде своето куче после три години: Кога го викна по име, се случи нешто преубаво (ВИДЕО)

62 годишниот Џорџи Березиани од Тбилиси во Грузија мислел дека засекогаш го изгубил своето куче Хорхе.

Три години го барал, го облепил градот со плакати и податоци за кучите и конечно неколку му се јавил.

Му се јавил вработен во Операта во Тбилиси и му кажал дека пред нивната зграда се наоѓа куче слично на неговото.

Џорџи веднаш седнал во автобус и отишол до зградата на Операта. Откако стигнал го повикал кучето по име и тоа изреагирало. Скокнало на него и почнало да гушка.

Го нушкаше и цимолеше, како да не верува дека неговиот сопственик е тука.

-Хорхе, дали си тоа ти? Да, тоа си ти. О драго момче, како си, му говореше Џорџи возбудено на своето милениче.

Погледнете:

На неговото уво забележал жолта ознака. Што значи дека Хорхе од улицата го отстраниле комуналните инспектори, но го вакцинирале и го вратиле на слобода затоа што процениле дека не е опасен за луѓето.

Џорџи и Хорхе пресреќни отишле дома каде што ги чекале останатите членови на семејството.