сабота, 6. март 2021. Вести денес: 0
home Занимливости

Германија нуди 500.000 евра за информација за грабежот на музејот во Дрезден!!

Германија нуди 500.000 евра за информација за грабежот на музејот во Дрезден!!

Германските власти нудат награда од половина милион евра за информација која би довела до пронаоѓање на единствената колекција на драги камења и накит од 18 век украдени од Музејот во Дрезден.

Големиот дијамантски брош и другиот накит се украдени и изнесени од „Зелениот трезор “ во Дрезден во понеделникот наутро.

Полицијата и обвинителите соопштиле дека „ќе пребараат под секое дрво и камен за да го решат грабежот на векот“.

Тим од 40 истражители работи на решавање на грабежот на векот.

„Зелениот трезор е основан во 1723 година и ви својата ризница содржел околу 4000 предмети од злато и драги камења.

 

Коронавирус