петок, 27. мај 2022. Вести денес: 0
home Занимливости

ФОТО: Вевчанецот Крсте Шутиноски уловил дива свиња од 250 килограми

ФОТО: Вевчанецот Крсте Шутиноски уловил дива свиња од 250 килограми

Вистински ѕвер уловен во планините на село Вевчани- Вевчанецот Крсте Шутиноски уловил вистински ѕвер со тешина од над 250 килограми. Сепак, колку и да е голема оваа дива свиња, не е најголемата уловена досега, тој рекорд го држи еден ловец од Алабама -Џорџија чиј улов тежел неверојатни 400 килограми.

Коронавирус