недела, 20. јуни 2021. Вести денес: 5
home Занимливости

ФОТО: Се облекол како „смрт“ и ги плашел луѓето на плажа, поради корона вирусот

ФОТО: Се облекол како „смрт“ и ги плашел луѓето на плажа, поради корона вирусот

Адвокат од Мајами пронајде начин како да ги предупреди луѓето на социјална дистанца на плажите во Флорида каде што и покрај коронавирусот тие се отвараат.

Адвокатот Даниел Улфелдер тоа го прави облечен во во костим како „смрт“, качен на седишта наменети за чуварите на плажите, а како што вели и тој самиот, од 1 мај ќе започне редовно да работи, затоа што свеста кај луѓето попушта, па затоа да ги потсети на опасноста и на држењето социјалната дистанца.

ЕУРО 2020

Македонија