петок, 18. октомври 2019. Вести денес: 66
home Занимливости

ФОТО: Оптичка илузија која го полуде светот

ФОТО: Оптичка илузија која го полуде светот

Колку пати сте погледнале некоја фотографија и сте морале да се замислите што навистина гледате? Или сте биле убедени дека гледате една работа, а се покажало дека не сте во право?

Пред вас е нов предизвик. На фотографијата гледате езеро или ѕид?

Многумина тврдат дека се гледа езеро на фотографијата, додека другите се сигурни дека е во прашање ѕид.

Доколку сте во втората група вие сте во право, на фотографијата се гледа бетонски ѕид.