петок, 23. јули 2021. Вести денес: 13
home Занимливости

ФОТО: Кој е првиот сериски убиец? На список имал троцифрен број на жртви

ФОТО: Кој е првиот сериски убиец? На список имал троцифрен број на жртви

Кога ќе разгледаме низ историјата постои рекорден број на сериски убијци со многу крвави злосторства. Меѓутоа сте се прашале ли кој бил првиот?

Епа Лиу Пенгли е првиот сериски убиец од Кина во вториот век пред нашата ера. Потекнува од династијата Хан и станал принц на Џидонг на североистокот на Кина за време на владеењето на неговиот чичко, царот Џинг од Хан. Во неговите патувања стално го следеле слуги и робови и вообичаено убивал кога крадел од домови со маска на лицето.

Коронавирус