четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 70
home Занимливости

ФОТО: Акциони играчки во чест на медицинските работници кои се борат против коронавирусот

ФОТО: Акциони играчки во чест на медицинските работници кои се борат против коронавирусот

Американскиот производител на играчки Мател, во чест на медицинските работници направи нова колекција „Херои” играчки. Приходот од продажбата ќе биде наменет за помош на здравствените лица.

Играчките со лик и униформи на лекари, сестри, техничари итн., можат да се купат од денеска, преку интернет, по цена од 20 долари од играчка.

Приходот е наменет, пред сѐ, за кампањата #FirstRespondersFirst , насочена за помош на оние кои ширум светот се на првите борбени линии против коронавирусот.

Минатата недела Центарот за контрола и спречување болести процени дека најмалку 9.200 здравствени работници во САД се инфицирани со вирусот за време на корона-епидемијата.

Коронавирус