сабота, 1. октомври 2022. Вести денес: 0
home Занимливости

Фантастичен трик со кој математиката не е тешка

Фантастичен трик со кој математиката не е тешка

Множење за многумина е многу коплицирана математичка работа, а посебно за децата кои се сретнуваат со овој проблем на многу рана возраст.

Меѓутоа ова девојче има трик како да го направите множењето  со бројот 9 полесно.

Го реши множењето со 9, и тоа со пишување на броеви од 1 до 9, на еден интересен и едноставен начин.

Најнови вести

Коронавирус