сабота, 23. јануари 2021. Вести денес: 36
home Занимливости

Европа го доби првиот подводен ресторан, за посета се чека до 6 месеци

Европа го доби првиот подводен ресторан, за посета се чека до 6 месеци

вропа го доби својот прв подводен ресторан на северноатлантскиот брег на Норвешка, каде што треба да се одвојат помеѓу 200 и 400 евра за оброк, а за што се чека до шест месеци.

Лоциран во Линдеснес, во близина на најјужната точка на Норвешка, ресторанот „Андер“ им нуди на своите гости можност да вечераат и низ панорамскиот прозорец за да го гледаат подводниот свет „на дело”.

Половина од ресторанот „Андер“ е под вода, додека другиот е морето.

Овој ресторан, кој може да прими околу 40 луѓе, ќе има официјално отворање на почетокот на април и веќе има илјадници онлајн резервации, така што за маса ќе се чека околу шест месеци.

Коронавирус