сабота, 30. јули 2022. Вести денес: 46
home Занимливости

Едноставен ритуал за привлекување на парите: Еве како брзо и лесно да дојдете до материјално богатство

Едноставен ритуал за привлекување на парите: Еве како брзо и лесно да дојдете до материјално богатство

Многу луѓе денес се соочуваат со финансиски потешкотии иако работат напорно, работат напорно, но парите постојано им недостасуваат.

Позната ситуација? Можеби целата работа е во енергетскиот сектор. Се случува протокот низ кој тече енергијата на парите да биде нестабилен и периодично да биде блокиран.

За да го утврдите сето ова се препорачува да направите специјални мудрости – кои носат информации, сакрални гестови и пози.

Во јогата на пример овој ритуал на мудрост најмногу се поврзува со вежби за дишењето и медитацијата. Тие се користат во будизмот и хиндуизмот со векови, и сè уште се многу популарни.

Овој ритуал на мудрост ветува редовен проток на енергија и материјална благосостојба. Но, тоа не значи дека парите одеднаш ќе ви паднат врз вас од небото. Приходите ќе дојдат рамномерно, колку што ви требаат. Ни повеќе, ни помалку, туку онолку многу што ќе чувствувате просперитет и благосостојба.

Како да се работи мудро?

Ставете ги рацете пред вас, дланките свртени нагоре. Поврзете ги дланките, поврзете ги малите прсти. Соберете го палецот, показалецот и средниот прст на двете раце. Затвори ги очите. Опуштете се и следете го дишењето: длабоки воздишки и издишување.

Концентрирајте се и замислете дека енергијата се насобрала на точката помеѓу веѓите. Пловете на безбедно во неисцрпноста на овој извор на енергија. Направете го овој ритуал двапати на ден 2-3 минути. Оптималното време е – наутро и навечер.

Оваа мудрост ќе одговара на сите што сакаат да ја подобрат својата финансиска состојба.

Коронавирус