среда, 22. јуни 2022. Вести денес: 171
АКТУЕЛНО

Падна владата во Бугарија, Кирил Петков повеќе не е премиер

home Занимливости

Една третина од жените повеќе се плашат од вагата по празниците отколку од раскинување

Една третина од жените повеќе се плашат од вагата по празниците отколку од раскинување

Жените попрво би се соочиле со финансии, бразилска депилација и разговори за раскинување отколку за килограмите по празниците. Единствено повеќе се плашат од стоматолози отколку од тежината

Храброста има голем број дефиниции и овие најчесто вклучуваат надминување на сопствениот страв. За дури една третина од жените, храброста да застанат на вага откако ќе уживаат во храната за време на празниците е исклучителна. За тоа, една петтина од нив ќе соберат храброст дури по 10 јануари, додека дури третина одбиваат да знаат колку навистина тежат сега.

Колку е голем стравот од дебелеење открива фактот дека за една третина од нив е поголем од стравот да се стави крај на љубовна врска – веројатно затоа што можат да влијаат повеќе на тоа. Иако мажите исто така се здебелиле, тие генерално не го гледаат зголемувањето на телесната тежина драматично како нивните подобри половини.

Други женски стравови

Тие помалку се плашат од полагање на возачки испит и салдото на тековната сметка, а единствено од што се плашат повеќе од вагата е стоматолог. Само 19,5 проценти се плашат дека некој колега ќе ги види голи, 19 проценти се плашат од салдото на тековната сметка по купувањето, 12 проценти се плашат од исклучување, девет проценти полагаат возачки испит, а седум проценти се плашат од бразилски депилации, потврди студијата на компанијата Онкен кој го спроведе истражувањето.

 

Коронавирус