сабота, 25. јуни 2022. Вести денес: 79
home Занимливости

Единствен пример во светот: Низ оваа зграда поминува АВТОПАТ (ВИДЕО)

Единствен пример во светот: Низ оваа зграда поминува АВТОПАТ (ВИДЕО)

Зградата Gate Tower во Јапонија е само една од многуте импресивни градби во Осака, но она што ја прави единствена во светот е функционалниот автопат што минува низ неа.

Сообраќајот низ 16-катната зграда воопшто не влијае на луѓето кои работат во неа.

Лифтовите се наоѓаат од страната на зградата, а самиот автопатот не ја допира зградата, која е веќе добро изолирана од сообраќаен шум и вибрации.

Коронавирус