петок, 28. јануари 2022. Вести денес: 154
home Занимливости

Дете со најдолги трепки: Долги му се дури четири сантиметри, а тоа не е се

Дете со најдолги трепки: Долги му се дури четири сантиметри, а тоа не е се

11 годишниот Муин Бачонев од Москва е посебен по своите необични веги и трепки, долги дури 4,3 сантиметри. Кога се родил трепките му стигнувале и до устата.

-Живеам како и сит едруги, моите трепки не бараат нега и немам никакви потешкотии.

Иако веќе влегол во руската книга на рекорди, неговите амбиции се нешто поголеми. Детето сака да игра фудбал, а би сакал кога ќе порасне да стане фудбалска ѕведа.

Неговиот татко, 45 годишниот Заидуло Бачонев, кој со семејството се доселил во Русија од Таџикистан во 2010 година, вели дека сите на улица му обраќаат внимание на неговиот син.

-Кога од со мајка му во прошетка сите го гледаат. Го водевме на разни лекари и сите кажаа дека Муин е здрав и дека долгите трепки не се никаков проблем.

Објасниле дека генот одговорен за раст на трепките во овој случај работи малку поразлично.

Лекарите сметаат дека на генот може да влијаат лековите кои мајката ги земала во текот на бременоста.

Коронавирус