петок, 30. септември 2022. Вести денес: 0
home Занимливости

Дете што плаче, злоба и пожари: Овој ужасен феномен е мистерија и за најпознатите научници!

Оригиналното дело по чиј урнек настанале бројни верзии и репродукции на расплаканото дете го насликал италијанскиот уметник Џовани Браголин, а по 50-тите години од минатиот век ширум светот е масовно дистрибуирана репродукцијата на ова дело.
Дете што плаче, злоба и пожари: Овој ужасен феномен е мистерија и за најпознатите научници!

Ова е еден од оние феномени кои научниците не можат да ги објаснат, па приказната во врска со сликата е обвиена со велот на мистерија.

Малото дете плаче затоа што е злобно. Легендата вели дека оваа слика висела на ѕидот во куќа која до темел изгорела во пожар во 1985 година. Иако куќата целосно изгорела, единствено нешто што се спасило од огнот е само оваа слика.

Меѓутоа новите сопственици на сликата во 1988 година исто така гледале како сликата им го уништила и нивниот дом, исто така во пожар. Повторно погодувате, само расплаканото дете “преживеало“.

Оригиналното дело по чиј урнек настанале бројни верзии и репродукции на расплаканото дете го насликал италијанскиот уметник Џовани Браголин, а по 50-тите години од минатиот век ширум светот е масовно дистрибуирана репродукцијата на ова дело.

Постојат бројни сведочења на луѓе кои тврдат дека присуството на оваа слика предизвикало трагедија, по што единствено само таа останувала.

Можно е и вашите баби во куќите да имале слична слика, а неретко овој мотив завршувал и на слатки производи.

 

Коронавирус